Kong

 

Sinds kort heb ik een Kong.....maar wat moet je met zo'n ding.....

Lekker knagen en eten er proberen uit te halen.....

 

Hieronder tref je een aantal Kong-recepten aan. Dit zijn allemaal makkelijke en verantwoorde Kong-recepten. er zijn er nog veel meer hoor maar eerst dit maar eens. Hoe meer sterren* des te moeilijker is de Kong voor de hond om op te peuzelen.

* MonkeyKong: pindakaas
Het allersnelste Kong-recept! Begin met een lege, schone Kong. Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal je hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is.
Voor de goede orde: pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.

** Kong Regular: brokken
Nog een makkelijk Kong-recept. Begin met een lege, schone Kong. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, versper je de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening. Smullen maar!

** IceKong: ingevroren brokken
Een makkelijk Kong-recept dat wel wat meer tijd vergt. Begin met een lege, schone Kong. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen onder de waterkraan. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Laat de Kong nog eenmaal vol- en weer leeglopen. De hondenbrokken zijn nu allemaal vochtig. Plaats de Kong voorzichtig(!) in de vriezer. Haal de Kong met de aan elkaar gevroren hondenbrokken uit de vriezer en het eetfeest kan beginnen. Door likken, warme adem en voorbij gaan van de tijd komen de brokken langzaam weer los.

** Super MonkeyKong: boterham pindakaas
Alweer zo’n makkelijk Kong-recept! Begin met een lege, schone Kong. Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen. Voor extra moeilijkheidsgraad vries je de Kong vervolgens in!

*** FruityKong: geprakte banaan en brokken
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Begin met een lege, schone Kong. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg de reguliere hondenbrokken toe en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Klaar is kees!

**** Kong d’oeuf: gestolde ei en brokken
Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Begin met een lege, schone Kong. Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.

**** CheesyKong: gesmolten kaassnippers en brokken
Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Begin met een lege, schone Kong. Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft.

Extra tips:
- Heeft een hond nog nooit een gevulde Kong gehad? Begin dan eerst met de makkelijke varianten.
- De Kong-recepten zijn extra lekker met toevoeging van kleine stukjes pens. Daartoe kun je een gedroogd pensstaafje in stukjes knippen.
- Verstop een gevulde Kong zodat de moeilijkheidsgraad en daarmee het plezier nóg groter wordt voor de hond.
- De prijzen van Kongs variëren enorm per dierenwinkel. Goed rondsnuffelen is dus een aanrader.
- Schaf voor de veiligheid een Kong aan die één maat groter is dan de fabrikant adviseert.
- Kies een zwarte (harde) Kong voor stevige knagers en kies een rode (zachte) Kong voor honden die van zachtere speeltjes houden.
- Kongs kunnen in de vaatwasser dus maak je niet druk om eeuwig plakkende Kongs...